Hakukoneoptimointi, joka tunnetaan myös nimellä SEO on menetelmä, käytäntöjä, strategioita ja teknikkaa, joiden avulla verkkosivustoa voidaan parantaa paremmin hakukonesijoituksen aikaansaamiseksi. Googlen algoritmin jatkuva kehittäminen edellyttää tarkkaa jatkuvaa sopeutumista muutoksiin.

Järjestelmän huijaaminen johtaa manuaalisiin rangaistuksiin ja indeksoinnin poistamiseen. On luotava sisältöä, joka on haettavissa, jaettavissa ja linkitettävissä riskin välttämiseksi. On elintärkeää keskittyä sivustojen käyttökokemuksen parantamiseen.

Kerron ensin hakutuloksista tai SERP:sta, kuten alan teollisuus kutsuu niitä. Hakutulokset itse ovat se missä taika tapahtuu eli kun hakukoneen käyttäjä kirjoittaa hakutermin ja napsauttaa sitten hae tulosta.

SEO ei ole kuin avoin kirja, jota voit lukea ja aloittaa sivuston optimoinnin. Hakukoneyritykset eivät koskaan paljasta miten he päättävät SERP:n sijoituksesta ja SERP:n verkkosivujen sijoittamiseen käytetyt signaalit muuttuvat koko ajan.

Verkkosivuston luominen ei riitä vahvaan online-läsnäoloon. Tämän lisäksi on optimoitava sivusto hakukoneen standardien ja ohjeiden mukaisesti. Useimmat internetin käyttäjät eivät selaa hakutuloksen ensimmäisen sivun ohi ja mitä korkeampi sijoitus tietylle avainsanalle tai lauseelle, sitä parempi sen mahdollisuudet tuoda uusia asiakkaita.

Hakukoneoptimointi eli SEO on muuttunut dramaattisesti viime vuosina, mutta on edelleen tehokas ja tärkeä markkinointistrategia. Jos olet tosissaan opettelemassa hakukoneoptimointia kannattaa lukea Googlen SEO oppaan. Vaikka hyvällä SEO-strategialla on monia etuja, esitän 5 parasta syytä, jotta ymmärrät, miksi hakukoneoptimoinnista on hyötyä.

hakukoneoptimointi.jpg

Lisääntynyt liikenne - hakukoneiden tulossivujen huippupaikat saavat enemmistön näyttökerroista ja klikkauksista, joten sijoitus näissä parhailla paikoilla johtaa merkittävään liikenteen kasvuun sivustossasi. SEO keskittyy myös luomaan informatiivisia ja avainsanoja koskevia otsikkotunnisteita ja meta-kuvauksia, jotka näkyvät tulossivuilla. Optimoidut tunnisteet ja kuvaukset auttavat lisäämään klikkauksia, mikä myös edistää laadukkaan liikenteen kasvua.

Return on Investment eli ROI - SEO tarjoaa seurattavia ja skaalattavia tuloksia riippumatta siitä, onko sivustosi verkkokauppa vai normaali verkkosivusto. Hakukoneoptimointitoimistot voivat seurata lähes kaikkia strategiansa osa-alueita, kuten hakusijoituksia, liikenteen ja tuloksen kasvua. Kattavat analyysit tarjoavat myös mahdollisuuden tarkastella dataa lähemmin ja nähdä demografiset tiedot ja muut sitoutumismittarit kävijöistä, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa. SEO-toimistot voivat nähdä mitä avainsanaa vierailijat etsivät löytäessään sivustosi. 

Kustannustehokkuus - SEO on yksi kustannustehokkaimmista markkinointistrategioista, koska se kohdistuu käyttäjiin, jotka etsivät aktiivisesti tuotteita ja palveluita verkossa. Hakukoneoptimointi auttaa yrityksiä säästämään rahaa verrattuna ulospäin suuntautuviin strategioihin, kuten kylmäpuheluihin. Vaikka kylmäpuhelut voivat silti toimia joten kuten, kustannukset maksavat 61% enemmän kuin kuin SEO. Ja koska SEO on tarkoitettu myös käyttäjille, jotka etsivät aktiivisesti tuotteita ja palveluja siitä johtuva liikenne on laadukkaampi kuin monet muut markkinointistrategiat, mikä johtaa kustannussäästöihin yrityksille.

Lisääntynyt sivustokäyttö - Pyrittäessä tekemään sivustostasi helpompi navigoida hakukoneissa, SEO samanaikaisesti auttaa tekemään sivustostasi myös käyttäjäystävällisemmän. SEO koostuu sivuston arkkitehtuurin ja linkkien järjestämisestä, jotta verkkosivustossa on helpompi navigoida. Tämä ei vain helpota hakukoneiden indeksointia sivustossasi, vaan myös helpottaa käyttäjien tiedonhakua sivustossasi.

Bränditietoisuus - Koska ylimmän sijainnin sijoitukset johtavat suurempiin näyttökertoihin, verkkosivustosi sijoittaminen näihin tulossivujen ylimpiin tehtäviin merkitsee sivustollesi enemmän näkyvyyttä. Lisäksi ensimmäisen sivun sijoitus auttaa käyttäjiä yhdistämään tuotemerkkisi näihin avainsanoihin ja se lisää luottamusta, koska ensimmäisellä sivulla ovat yritykset ovat yleisesti luotettavampia. Mitä enemmän sivujasi ja sisältösi sijoittuu hakukoneiden etusivuille, sitä käyttäjät näkevät sivun brändiä ja verkkosivustoa.

Miten hakukoneoptimointi toimii

verkkosivun%20hakukoneoptimointi.jpg

Jokainen haluaa tietää, miten SEO toimii ja miten hakukone päättää sivun sijoituksen?

Hakukone on vain sivusto, jossa ihmiset käyvät tekemässä kyselyjä hakukenttään ja Google, Bing, Yahoo tai käyttämäsi hakukone vastaa kyselyysi hakutuloksella, joka sisältää linkkejä verkkosivuille, joilla voi olla vastaus haettuun kyselyyn.

Ensin sinun täytyy ymmärtää, miten hakukone määrittää, mitkä verkkosivut palautuvat vastauksena siihen mitä ihmiset etsivät. Ensinnäkin sinun täytyy miettiä hakukoneita ja ymmärtää, miten hakukoneen algoritmi toimii.

SEO:lla on yli 200+ sijoitustekijää, jotka hakukone harkitsee sijoittamalla minkä tahansa tietyn verkkosivun SERP:lle.

Nämä hakukoneen käyttämät mysteeri-algoritmit eivät ole muuta kuin tietokonekoodeja, jotka tarkistavat, kuinka monta sijoitustekijää on toteutettu verkkosivulla. Nettisivulle, jossa on enemmän optimoituja SEO ranking-tekijöitä, annetaan korkeampi sijoitus SERP:ssa.

Uuden sivuston indeksointi

Kun luot uuden verkkosivuston tai -sivun, hakukoneen on indeksoitava se siten, että sivustosi sisältö näkyy SERP:ssä. Hakukoneiden indeksoijat keräävät tietoja miljardeilta web-sivuilta ja järjestävät sen hakuhakemistoon sisällön kannalta.

Hakukoneiden robotit indeksoivat verkkosivustojen omistajien tarjoamaa sivustokarttaa ja indeksoitujen sivujen linkkejä löytääkseen uusia verkkosivuja. He myös kiinnittävät huomiota verkkosivustojen toimintaan ja muutoksiin, jotta voit määrittää kuinka usein sivustosi indeksoidaan.

Sivun sijoitus SERP:n sivuilla vaihtelee, jonain päivänä sivustosi verkkosivu on 1. sijainnissa ja seuraavana päivänä se voi olla 20. sija. Kun hakukoneiden indeksoijat havaitsevat uudet ja päivitetyt sivut se muuttaa indeksoitujen verkkosivujen sijoituspaikkaa analysoimalla sekä On-Page- että OFF-Page SEO ranking -tekijöitä.

Voit tarkistaa onko hakukone indeksoinut sivustosi tekemällä seuraavan haun hakukonessa ”sivusto: domain.com/page_name/”.

Miksi SEO-kampanjasi epäonnistuu?

Tämän päivän pienyritysten omistajat eivät ymmärrä arvoa, jonka hyvä hakukoneoptimointi (SEO) voi tuoda liiketoimintaasi. Mutta jos et tee tietoon perustuvaa päätöstä SEO-yrityksen valinnassa, saatat joutua epäonnistumaan ennen kuin aloitat. Joten miten voit varmistaa, että yrityksesi pystyy nauttimaan kaikista SEO:n eduista joutumatta sudenkuoppaan?

hakukoneoptimointi%20digitoimisto.jpg

Seuraavaksi tarkastellaan lähemmin joitain tärkeimmistä syistä, miksi SEO-kampanjat eivät toimi ja opit lisää siitä, kuinka yrityksesi voi välttää nämä ongelma:

1. Et anna sille tarpeeksi aikaa. 

Nykyään kaikki haluavat kaiken niin nopeasti kuin mahdollista ja hakukoneoptimointi ei ole poikkeus. Ihannetapauksessa haluaisimme nähdä tuloksia muutamassa päivässä tai viikossa SEO-yrityksen palkkaamisesta. Mutta valitettavasti hakukoneoptimointi ei toimi näin. Sivustosi optimointi hakukoneille voi olla aikaa vievä prosessi. Jos tulet kärsimättömäksi tai luovutat liian aikaisin saatat vain tuhlata rahaa.

Kuinka välttää sitä: Ymmärrä, että tulosten saaminen vie aikaa. Löydä kumppani, jolla on todistetut tulokset ja toimintatapa, joka toimii sinulle hyvin. Tosiasia on, että suuri osa siitä mitä kumppanisi tekee sinulle voi kestää viikkoja, kuukausia tai jopa kauemmin ennen kuin tulokset on saavutettu. Ja niiden kuukausien aikana jolloin et ole nähnyt tuloksia, mutta olet varma että ne ovat tulossa, laskun maksaminen on paljon helpompaa tietäen, että työskentelet yrityksen kanssa johon voit lopulta luottaa. Kumppani, joka ymmärtää liiketoimintaympäristöäsi ja markkinoitasi ja joka kommunikoi tehokkaasti kanssasi, auttaa sinua tuntemaan olosi vähemmän turhautuneeksi tai hermostuneeksi noina aikoina, kun odotat hakukoneiden saavuttavan optimointisi.

2. Tavoitteesi eivät ole realistisia. 

Jotta voit saavuttaa optimointimenestyksen hakukoneiden tuloksissa on tärkeää, että sinulla on ymmärrys siitä mikä on realistista ja mikä ei. Ja vaikka voi olla hienoa jos yrityksesi saa ykkössijan helpoilla lausekkeilla ilman aikaa ja rahaa sitä ei tule tapahtumaan. Yritykset, jotka tällä hetkellä näkyvät hakutuloksissa ovat käyttäneet vuosia ja tuhansista euroja saavuttaakseen paikkansa ja pitävät niistä kynsin ja hampain kiinni.

Kuinka välttää sitä: Aseta järkevät tavoitteet! Jos olet kuin useimmat pienyritykset, tavoitteesi on saada lisää verkkoliikennettä, liidejä ja myyntiä. Pidä nämä tavoitteet mielessä ja etsi kumppani, joka voi räätälöidä SEO-toimintasi näiden tavoitteiden saavuttamiseen. Oikea digitoimisto työskentelee kanssasi kehittääksesi etenemissuunnitelman, joka hahmottaa strategiat, taktiikat ja avainsanat joilla on suurin vaikutus tulokseesi. Älä keskity vain yhteen avainsanaan vaan kokonaisuuteen saavuttaaksesi suuremman liiketoiminnan tavoitteesi.

3. Halvalla ei saa hyvää. 

Muista vanha sanonta "Saat mitä maksat?" No, se pätee myös SEO-maailmaan. Ja vaikka et todellakaan halua maksaa enemmän kuin tarvitset on tärkeää, että hinta ei ole tärkein tekijä jonka pohjalta teet päätöksen siitä, minkä kumppanin kanssa työskentelet. Hakukoneoptimointi on aikaa vievä prosessi, joka kestää viikkojen, kuukausien ja vuosien ajan. Älä ole pihi ja valitse SEO-yritys vain siksi, että se on halvin. Joudut vain katumaan tätä päätöstä.

Kuinka välttää sitä. Keskity ensin yritykseesi sopivan kumppanin löytämiseen ja harkitse sitten hintaa. Ja vältä SEO-yrityksiä, joiden hinnoittelu tai vaatimukset ovat liian hyviä ollakseen totta. Jokainen, joka lupaa viedä sinut Googlen kärkeen kuukaudessa tai joka tarjoaa sinulle yhden kerran optimointipaketin vain 100 eurolla johtaa siihen, että verkkosivustollesi tehdään enemmän haittaa kuin hyötyä. Löydät kyllä muita osa-alueita, joissa voit säästää vaarantamatta verkkosivustoasi.

4. Ohitat sosiaalisen median. 

Pienyritysten omistajilla on sosiaalisen median suhteen sekavia tunteita, jotkut omaksuvat sen koko sydämestä ja toiset pitävät sitä ajan ja rahan hukkana. Mutta jos kuulut ryhmään, joka todennäköisesti välttää sosiaalista mediaa saatat kadottaa mahdollisuudet yhdistää ja olla tekemisissä kohdeyleisösi kanssa. Googlen mukaan sosiaalisen median alustoilla ei ole suoraa vaikutusta hakukoneiden sijoitukseen, mutta ne indeksoivat näitä alustoja samalla tavalla kuin verkkosivustoilla. Lisäksi aktiiviset ja hyvin optimoidut yrityksen sosiaalisen median tilit voivat ja tulevat näkymään hakukoneissa.

Kuinka välttää sitä. Hanki käsitys siitä käyttääkö kohdeyleisösi sosiaalista mediaa ja jos niin mitä sivustoja he käyttävät. Aloita sitten kehittämään läsnäoloasi sosiaalisen median alustalla tai alustoilla, joilta todennäköisimmin löydät kohdeyleisösi. Keskitä pyrkimyksesi muutamaan sosiaaliseen kanavaan sen sijaan, että yrität olla esillä joka paikassa. Varmista myös, että sosiaaliset profiilisi ovat täydelliset ja tarkat, jotta voit ohjata liikennettä sivustoihisi.

5. Nykyinen digitoimistosi käyttää eilisen strategioita.

Asiat, kuten avainsanojen täyttö, hakemistolistaukset ja jopa artikkelikirjoitukset jota he käyttivät tänään eivät välttämättä ole hyödyllisiä vaan voivat todella vahingoittaa hakutuloksiasi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos työskentelet SEO-yrityksen kanssa, joka ei ole ajan tasalla hakukoneiden uusimmista muutoksista saatat käyttää rahaa aktiivisesti hakutulostesi alentamiseen.

Kuinka välttää sitä. Joten jos et ole SEO-asiantuntija, kuinka tiedät mitkä strategiat ovat päteviä ja mitkä eivät? Sinä et tiedä. Siksi on niin tärkeää työskennellä vain hyvämaineisten digitoimistojen kanssa, joilla on todistettu viimeaikainen menestys ja sitä tukevat arvostelut sekä referenssit. Valitse kumppani, joka tekee hyvää työtä selittäessään asioista, joita he tekevät. Tämä auttaa parantamaan sijoituksiasi. Vältä yrityksiä, jotka epäselvästi kuvailevat tarjouksiaan tai jotka eivät halua jakaa refenrenssejä kanssasi.

6. Verkkosivustosi tarvitsee lisää optimointia. 

Verkkosivun toteuttaminen voi olla hieno ja aikaa vievä prosessi ja kun uusi sivusto on aktiivinen on tyhmää unohtaa se ja siirtyä seuraavaan asiaan. Mutta jos on kulunut viikkoja, kuukausia tai jopa pidempään, kun olet katsellut sivustoasi SEO:n mielessä on aika toistaa toimenpiteet. Optimoinnit, jotka sinä tai ryhmäsi teitte sivustoon alun perin, eivät välttämättä ole sitä mitä hakukoneet etsivät.

Kuinka välttää sitä. On tärkeää, että ymmärrät että vaikka ulkopuoliset SEO-toiminnot, kuten linkkien luominen ovat tärkeitä, sivun optimointi on yhtä tärkeää. Varmista, että kohdistat jotkut SEO-kampanjasi myös sisäsivuille ja etsit mahdollisuuksia parantaa sivustosi optimointitasoa kokonaisvaltaisesti. Työskentele kumppanisi kanssa, joka sisällyttää käynnissä olevat pyrkimykset optimointisuunnitelmaan ja toteuta heidän suosituksiaan.

Kirjoittelen myöhemmin lisätietoja siitä, miten hakukoneoptimointi on hyödyllinen verkkosivustoille ja auttaa sivuston omistajia saavuttamaan enemmän tuloksia.